Lekstugan

är Emiliaskolans 6-års verksamhet och startade hösten 2010.Inriktningen är kreativt kunskapande i lek och arbete med det enskilda barnets utveckling i fokus.

Läsåret 16/17 är sexårsverksamheten förlagd till Lill-Emilia på Holma. Till hösten -17 kommer den återigen att finnas på skolan.

Sexåringen är under stark utveckling och barnet är i mycket stort behov av att röra sig.
Vi lägger stor vikt vid den fria leken där baren får utlopp för sitt rörelsebehov men där de också får möjlighet att öva sin sociala och kreativa förmåga.
Naturen är en viktig inspirations- och kraftkälla.

Den närliggande skogen ger uppslag och material till barnens lekar. I den är vi ute varje dag oavsett väder.Vår skog har många spännande ställen; Kaffeland med sin porlande bäck, Hemliga staden -här har vi byggt våra affärer och restauranger, Vindskydden där vi kan springa i de härliga backarna osv.

De vuxnas vardagssysslor är en annan inspirationskälla till lek.
Vi bakar, stickar, täljer och målar.

Sagor, berättelser, sång och musik är också viktigt för vår verksamhet.
Fröken berättar varje dag en saga för oss efter maten.
Vi spelar, sjunger sånger och lär oss verser.

För vidare kontakt eller mer information är ni välkomna att höra av er till Emiliaskolans kansli; 0413-275 12, info@emiliaskolan.se